Dit berichtje werd een tijdje geleden gepost op de mailinglist van de Kruidenmand.
Ik herhaal het hier graag even, omdat het toen allicht aan de aandacht van sommige geïnteresseerden ontsnapt is!

PLANTENRUILDAG IN HET PARK VAN POEKE
ZONDAG 18 MAART 2007 OM 14 UUR

“Het parkdomein van Poeke” te Aalter, is gelegen ten westen van N409 Aalter-Deinze ter hoogte van Lotenhulle. Bewegwijzering: E40 uitrit nr.11 Aalter, pijlen -Kasteel van Poeke en/of Plantenruildag- volgen.
==================
“De plantenruildag van de Oost-Vlaamse imkers” is een begrip geworden.
Onder impuls van de werkgroep “Drachtplanten en Bestuiving” is deze plantenruildag reeds aan haar 16de editie toe. De vorige 15 edities vonden plaats in het park van Beervelde. Het kasteeldomein van Poeke is nu aan de beurt te Aalter. Op de derde zondag van maart voeren de imkers massaal insectvriendelijke planten en struiken aan.
Naast het ruilen van planten wordt er een massa planten gratis uitgedeeld aan de bezoekers. Ondertussen is er door de imkers een kweekprogramma van geselecteerde wilgensoorten op gang gebracht.
De plantenruildag blijkt steeds een succes te zijn. Dit jaar is het unieke Kasteeldomein van Poeke aan de beurt. Geleide wandelingen bieden aan elke bezoeker de mogelijkheid van dit park te genieten, zijn merkwaardige gebouwen en de boerderij eens van dichtbij te bekijken.

Planten worden onder de imkers geruild van 13 tot 14 uur.
Niet geruilde planten worden gratis uitgedeeld aan de bezoekers vanaf 14 uur op een elftal standen van de verschillende afdelingen van de
Koninklijke Oost-Vlaamse Imkersvereniging.
· De.werkgroep “Drachtplanten en Bestuiving” biedt gratis een assortiment geselecteerde wilgenstruiken aan die een bloei van wilgenkatjes garanderen van vroege lente tot laat in de herfst.
· Promotiestanden van: Werk van de akker, plantenvereniging Astrolaya, ProNatura, Natuurpunt, paardenmelkerij Hypolacta en kaasmakerij “De Neerschuurhoeve”.
· Informatiestand over composteren door compostmeesters van Aalter.
· 200 zakken compost worden aan de bezoekers gratis aangeboden.
· Uitgebreide documentatiestand over bijen en bijenproducten met levende bijen in kijkkast, educatief beeldmateriaal met doorlopend een deskundige uiteenzetting.
· Geleide parkwandelingen om 15 uur en om 16 uur door erkende natuurgidsen.
· De cafetaria, een grote tent, op de binnenkoer van het koetshuis biedt dranken, koffie en een speciaal gebakje aan.
· Een bezoek aan het Natuureducatief centrum van Poeke is zo meegenomen.

Advertenties