In aansluiting op mijn eerdere posting vandaag, en die van vorige week over gember, dit receptje dat in mijn keuken ontstond in het kader van ‘restverwerking’.

Hoeveelheid Ingredienten
2 uien, gehakt
1 el gehakte verse gember
1 teentje knoflook, gehakt
1 tomaat, in blokjes
2 wortelen, in schijfjes
1,5 kop gekookte linzen
1 mespunt currypoeder
Morga
1 el olijfolie
100 ml kokosmelk
1 kop soyascheuten (eventueel diepvries)
Bereiding
Fruit uien, gember, knoflook, tomaat en wortelen in de olijfolie. Voeg de currypoeder toe en fruit nog een halve minuut. Voeg linzen toe en voldoende water om een tamelijk dikke soep te bekomen. Voeg vlak voor het opdienen de kokosmelk en de soyascheuten toe, en laat nog heel kort doorkoken (scheuten moeten nog wat knapperig zijn). Breng op smaak met morga (een biologische bouillonpasta… maar gebruik hier gewoon wat je zelf liefst gebruikt of voorhanden hebt, of hou het bij de ‘pure’ smaak).
Serveer eventueel met gehakte verse koriander.

Smakelijk!